Najczesciej zmienia kolor, ciemnieje. Spalic/przypalic lakier to rzadkosc, ale przetrzec to juz standard
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez staraoctaviaJak raz wezmiesz BigFoota do reki, Kraussa nie tkniesz wiecej - wspomnisz moje slowa
To jest przepasc
Zamieszczone przez diablo228jeszcze się od niej uzależnię a potem się okaże że flex nie potrzebny może uda mi się jeszcze w tym tygodniu ją zakupić to się pochwalę
Na początek co wy z tym paleniem lakieru.....
jak ja zaczynałem, zresztą dalej tak robie jak mam wątpliwości najpierw spokojnie przechodząc do mocniejszych tematów....
Co do paleniaZamieszczone przez andrzej1962to jak laik ma polerować aby nie spalić
Zupełenie inaczej wygląda sprawa na palstiku, on sie rozgrzewa miejscowo i tu trzeba uważać zwąłsza na krawędziach..... a miernik lakieru do plastiku kilka zl kosztuje
Komentarz
-
-
gdzie relacja ?Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
No i skończyłem cudo japońskiej techniki. Auto u nas od nowości (11 lat) - pod moim czujnym (po zrobieniu prawa jazdy oczywiście) okiem chyba tylko dwa albo trzy razy myte na myjni automatycznej - reszta hand wash (ale durnymi kosmetykami). Lakier zniszczony za bardzo nie był, ale mimo wszystko użyta kombinacja 500->2500->4000. Lakier mimo, że to japoniec okazał się bardzo twardy.
Czas pracy:
czwartek 16:00 - 20:00
piątek: 9:00 - 19:30
poniedziałek: 9:00 - 17:30
suma: 23h.
Na początku prezentacja samego auta (gazeta na dachu, bo robiłem drobne poprawki po bagażniku dachowym).
No to jazda. VP Snow Foam, następnie pędzelkowanie z pomocą APC SG Red Devil w stężeniu 1:15, glinka DJ i dwa wiadra + szampon Megsa GC.
Na kołpaki i koła poleciał Iron-X, który miał co robić.
Osuszanie:
Inspekcja. Tak jak mówiłem - lakier aż tak tragiczny nie był.
Przy okazji odkryłem jak ktoś pięknie ścieniował nadkole w stosunku do zderzaka... Auto nie miało żadnego wypadu i stłuczki - tata po prostu zarysował zderzak o ścianę budynku i oddaliśmy go do lakierowania. Auto jest na sprzedaż i każdy będzie się wykłócał, że było bite. :/
Maska:
Maska 50/50:
Bagażnik:
Bagażnik 50/50:
I to niestety tyle 50 ze względu na jasny lakier były słabo widoczne.
Następnie nałożyłem AIO w formie cleanera (AutoGlym SRP) i zabrałem się na czyszczenie wnętrza. Tutaj pomagał mi odkurzacz wodny i SG Red Devil 1:50. Tapicerka niestety wymaga prania. :/ Zdjęcia tylko dwa, bo nie nałożyłem jeszcze PB Natural Look'a (wtedy coś cyknę):
No i finalnie, trzy godziny później został nałożony PB Natty's Red, na opony dressing ze stajni Shine Garage, na plastiki zewnętrzne 303 AP, na szyby AutoGlym Car Glass Polish.
Komentarz
-
-
staraoctavia, o bledach i wytykaniu ich na forum pliss, niechaj inni tez sie cos nauczą
[ Dodano: Pon 07 Kwi, 14 23:03 ]
twar14, tylko polerka, masz przeciez zryty ten plastik :PSprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bonthyctwar14, może spróbuj magicznej gąbki?
Zamieszczone przez BonthycEwentualnie inne co mi przychodzi do głowy to spolerować całość mechanicznie
twar14,
Skoro Ci to przeszkadza.... sprawa nie taka prosta bo musisz wymontować całe zegary, najlepiej było by wymienić na NEW ale rozbieranie zegarów no da sie... ale czy warto.
Z polerowaniem mechanicznym no nie takie poroste nawłazi zapewne pyły i znowu będzie źle ja bym próbował jakiś pad z MF pasta polerująca, całą sobota i powinno byc lepiej
Komentarz
-
-
Panowie, jaki odkurzacz piorąc polecacie?My "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
GWARANT
-
Znalazłem w Warszawie myjnie gdzie umyją mi auto moimi kosmetykami kasując jedynie za pracę.
Oczywiście nie będzie to robota "na dwa wiadra" ale potrzebuje porady:
- Jaki szampon?
- Jaki wosk do ręcznego zastosowania?
- Co do czyszczenia wnętrza i szyb?
- Co do mycia felg aluminiowych?
Ma to być coś co będzie dobre i nieskomplikowane w użyciu przez pracownika myjni.
Dzięki za podpowiedzi.
Komentarz
-
-
staraoctavia, diablo228, dzięki Panowie, słyszałem o tym sprzęcie Dzordza (dobre opinie) i słyszałem o puzzi
z jednej strony cały sprzęt tego typu w domu to karcher i jest jakieś zaufanie do marki. Z drugiej stronystaraoctavia, wiem że jest fachman i dobrze prawi.. rzucam monetąMy "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
ja pracowałem cały czas na puzzi 100 a teraz poszedł do żyda i zakupiłem nowszą wersje 10/1 gdy puzzi był w serwisie miałem Georgia w zastępstwie i mi nie przypadł do gustu zwłaszcza ciągłe jego rozbierania, różnica w cenie niezbyt duża ale czy warta wydania do użytku domowego ?Mastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
Komentarz